FDV

LYSSKILT

 

1)   PRODUKTBESKRIVELSE

Skilter produsert i aluminium og acryl, med innvendige LED dioder

2)   ANVISNINGER FOR DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Rengjøring og rengjøringsmetoder for overflateprodukter

Skiltene er behandlet med lakk og må rengjøres med mildt såpevann. Sterke kjemikalier eller løsemiddel kan føre for at skiltene tar skade. Skiltet tåler ikke harde påkjenninger og må behandles med varsomhet. Bruk kun håndvask eller lett skylling. Eventuelt kan en bruke en myk børste. Hvis det oppstår «renninger» på innsiden av akryldekselet, må fronten skrues av og vaskes på innsiden. Det er viktig at samme skruer blir brukt og at opphenget ivaretas.

Ettersyn/kontroll

Skiltene må kontrolleres årlig. Produktene blir utsatt for vær og vind, som kan medføre at Akryldekselet kan få sprekker, sammenføyninger kan løsne og skiltet bli utsatt for korrosjon. Det må påses at dreneringshull i skiltet er åpne, slik at vann som trenger inn i skiltet fritt kan dreneres ut. Slitte og korroderte deler må byttes ved behov. (type Wago e.l.)

Vedlikeholdsinstruks og -intervall

Skiltene er i utgangspunktet vedlikeholdsfri, men det er nødvendig å etterse skiltet regelmessig og særlig etter uvær/harde værforhold. Det må kontrolleres om skiltet har tatt skade og om innfestingen er skadefri. LEDdiodene har beregnet levetid, ca 50 000t og vil svekkes etter dette. Ved 5 år drift kan utskifting være aktuelt og må vurderes.

3)   DRIFTSTEKNISKE OPPLYSNINGER

Antatt teknisk levetid uten utskiftninger

< 5 år

Garanti og vilkår

Garanti for skiltet er 12mnd, forventet levetid på LED er 5 år. LED forventes å bli redusert i styrke etter 50 000 Timer, men slutte ikke å virke. Garanti bortfaller om skiltet er blitt skadd eller demontert/endret av andre enn leverandør.

Fuktbestandighet

Påvirkes ikke av fukt. Skiltet er klassifisert til IP 67, men Wagokoblinginger kan ikke ligge i vann over tid.

Renholdsvennlighet

Middels/Dårlig:

Renholdsbehovet er lavt.

Det må utvises forsiktighet og det kan være vanskelig å komme til i noen områder av skiltet.

Øvrige opplysninger

Normalt trenger lysskilt søknad og byggetillatelse, dette ansvaret ligger hos kunde.

Ettersom lysene blir svakere over tid kan det være fornuftig å montere dimmer på hver lampe. Dette vil hindre at nye og gamle lys har forskjellig lysstyrke.

 

BANNERE

  

1)            PRODUKTBESKRIVELSE

Duk produsert i PVC / mesh

2)            ANVISNINGER FOR DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Rengjøring og rengjøringsmetoder for overflateprodukter

Duken kan vaskes med uten såpevann og spyles lett, da høytrykk kan ødelegge print.

Ettersyn/kontroll

Det er nødvendig å sjekke innfesting regelmessig. Det må også kontrolleres at objekter som duken festes på, er dimensjonert til dette. Eventuelt må en fagansvarlig dimensjonere dette.
Det er kunden sitt ansvar å følge med på værforhold og å evt. gi beskjed til oss dersom dere ønsker duken demontert.

Vedlikeholdsinstruks og -intervall

Duken er kun beregnet til midlertidig bruk og vil kunne revne med sterk vind. Ellers vil det ikke være behov for vedlikehold av selve duken. Duken vil bli påvirket av UV stråler og vær. Den vil derfor falme over tid.

3)            DRIFTSTEKNISKE OPPLYSNINGER

Antatt teknisk levetid uten utskiftninger

< 6 mnd.

Garanti og vilkår

Det gis ingen garanti for revning, falming ol. Dette er en korttids reklame benyttet på egnet sted.

Fuktbestandighet

Produktet påvirkes ikke av fukt

 

Renholdsvennlighet

Middels:

På grunn av lav brukstid er ikke renhold så aktuelt, men enkel vask/spyling på lavtrykk er anbefalingen.

Øvrige opplysninger

Noen arrangement trenger søknad og byggetillatelse, Dette bør kontrolleres med rett myndighet og er kjøpers ansvar.

Duken har et stort vindfang. Dette må nøye vurderes når det festes på provisoriske objekter, som Byggegjære, Stillaser ol. Også permanente gjærer er vanligvis ikke dimensjonerte for vindkrefter i duken.  Monteringssted er kundens ansvar, hvordan duken påvirker gjenstanden den blir montert på og holdbarheten av duken er beror seg på monteringssted.

BYGGEPLASSSKILT / SKILTRIGG

  

1)           PRODUKTBESKRIVELSE

Skilt montert på stål eller aluminiums ramme med betongfundament

2)            ANVISNINGER FOR DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Rengjøring og rengjøringsmetoder for overflateprodukter

Skiltene kan vaskes med mildt såpevann og spyles. Ved bruk av høytrykkspyler er det viktig å bruke lavt trykk og holde minimum 30cm avstand til folieskiltene.

Ettersyn/kontroll

Skiltriggen kontrolleres etter 2 måneder. Deretter regelmessig og minimum med 6 mnd. intervall. Riggen er utsatt for vind og vibrasjoner som gjør at sammenføyninger kan løsne. Dette gjelder spesielt skrue og mutterfester. Disse må etterstrammes ved hver kontroll. Denne kontrollen er kundens ansvar men kan utføres av oss på bestilling.

Vedlikeholdsinstruks og -intervall

Hvis riggen står over tid, er det nødvendig å sjekke innfestinger og skrueforbindelser. Skruer er utsatt for korrosjon og slitasje om må skiftes om nødvendig.

3)            DRIFTSTEKNISKE OPPLYSNINGER

Antatt teknisk levetid

< 5 år. 

Garanti og vilkår

Det gis ingen garanti for brudd i forbindelse med unormal værbelastning eller ved mekanisk belastning. Skiltriggen er dimensjonert for vindkrefter iht produsentens beregning.

Fuktbestandighet

Produktet kan korrodere over tid, men påvirkes lite av fukt.

Renholdsvennlighet

Middels/God:

Vaskes å spyles ved visuelt behov.

Øvrige opplysninger

Normalt trenger skiltriggen søknad og byggetillatelse, dette er kjøpers ansvar.

Det må utvides forsiktighet når skiltriggen plasseres nær trafikk. Dette gjelder både kjøretøy og persontrafikk.

 

Bilfoliering

PRODUKTBESKRIVELSE

Helfoliering av bil er en prosess der en tynn folie legges over hele bilen for å endre farge eller beskytte lakken mot skader. Folie kommer i et bredt utvalg av farger og finisher, noe som gir mulighet for å endre bilens utseende på mange forskjellige måter.

Helfoliering av bil er en populær metode for å endre farge på bilen uten å måtte male den på nytt, da det er en mer reversibel prosess enn lakkering. Det er også en god måte å beskytte lakken på bilen mot skader, da vinylfolien gir et ekstra lag av beskyttelse mot riper og andre skader.

Paint protection film (PPF) folie er en tynn, gjennomsiktig film som legges på lakkerte overflater på en bil for å beskytte dem mot riper, chips og annen type skader.

Antatt teknisk levetid uten utskiftninger

ca. 5 år (mer for PPF dersom dette er oppgitt)

Fuktbestandighet

Produktet påvirkes i liten grad av fukt.

Renholdsvennlighet

God: Se beskrivelse under

Vask/Ettersyn/kontroll

Hvordan du kan ta vare på en bil foliert i farget folie:

 1. Rengjør kjøretøyet regelmessig: Det anbefales å rengjøre kjøretøyet ditt minst en gang i uken for å holde folieringen ren og fri for skitt og smuss. Bruk en myk, fuktig klut og en mild, pH-nøytral såpe for å rengjøre folieringen, og unngå skuremidler og kraftige rengjøringsmidler.
 2. Vask kjøretøyet forsiktig: Vær forsiktig når du vasker kjøretøyet ditt, og unngå å bruke høytrykksvasker eller skurepulver. Bruk heller en myk børste eller en sponge for å fjerne skitt og smuss fra folieringen.
 3. Unngå skarpe gjenstander: Unngå å dra skarpe gjenstander over folieringen, da dette kan forårsake riper og skader. Det samme gjelder for åpne flammer, da folie kan smelte ved høye temperaturer.
 4. Minimaleksponering for UV-ståler vil øke levetid på folien.
 5. Ta kontakt med profesjonelle ved behov: Dersom du oppdager skader på folieringen, eller hvis du har spørsmål eller trenger bistand med vedlikeholdet, ta kontakt med utførende for å få hjelp.
 6. alle folie produsenter har eget vaskemiddel, dette er anbefalt for rengjøring.

Hvordan du kan ta vare på en bil foliert i PPF:

 1. Vaske bilen regelmessig: Regelmessig vasking av bilen hjelper til med å fjerne skitt, smuss og andre forurensninger som kan skade PPF-folien. Bruk et mildt bilvaskemiddel og en myk, ren klut eller svamp til å vaske forsiktig folien. Unngå å bruke aggressive kjemikalier eller abrasive rengjøringsmidler, da disse kan skade filmen.
 2. Tørk bilen grundig: Etter at du har vasket bilen, sørg for å tørke den grundig for å unngå vannflekker på folien. Bruk en ren, myk klut til å tørke forsiktig folien.
 3. Unngå å vokse folien: Selv om voksing er en vanlig måte å beskytte og gi glans til lakken på en bil, anbefales det ikke for en PPF-folie. Voks kan etterlate et restprodukt på folien som er vanskelig å fjerne, og det kan også føre til at folien blir uklar eller uklar.
 4. Bruk et beskyttende produkt: Det finnes en rekke beskyttende produkter på markedet som kan hjelpe med å forlenge levetiden til PPF-folien din. Se etter produkter som er spesielt designet for bruk på PPF-folier, da disse vil være skånsomme mot filmen og ikke vil forårsake skader.
 5. Unngå å utsette folien for ekstreme temperaturer: Ekstrem varme eller kulde kan føre til at PPF-folien blir sprø og utsatt for sprekker. Prøv å unngå å parkere bilen din i direkte sollys i lengre perioder, og sørg for å beskytte folien mot ekstreme kuldetemperaturer.

Ved å følge disse enkle vedlikeholdstipsene, kan du bidra til å sikre at PPF-folien din holder seg i god form og fortsetter å beskytte bilens lakk i mange år fremover.

Øvrige opplysninger

Ulike folieprodusenter flagger med ulike garantier. Det er kundens ansvar å sette seg inn i. Her en f.esk 3M sin garanti: https://multimedia.3m.com/mws/media/1733396O/product-bulletin-2080-series.pdf

Fjerning av folie må utføres skånsomt. Det gis ikke garati mot skade på lakk. Fjærning bør gjøres med damp og håndarbeid, ikke spisse gjenstander.

Ønsker du å høre mer hva vi kan gjøre?

Se gjerne mer av det vi har gjort

Andre artikler

Fasadeskilt, Fasadeskilt med lys

Fasadeskilt og Fasadeskilt med Lys: Belys din bedrifts fremtid!

La oss innse det – et blikkfangende fasadeskilt er nøkkelen til å tiltrekke seg kunder og gi din bedrift et profesjonelt inntrykk. Enten du vil ha et enkelt og elegant skilt eller et skilt med lys som lyser opp gaten, er du på rett sted. I denne artikkelen vil vi dykke ned i verdenen av…

herbarium

Hvorfor velge et lysskilt

Lysskilter Et lysende valg for din bedrift med Show Off AS   Introduksjon: Å skape et sterkt og tiltalende førsteinntrykk er avgjørende for enhver bedrift som ønsker å tiltrekke seg kunder og skape en varig innvirkning. En av de mest effektive måtene å gjøre dette på er å investere i kvalitets lysskilter. Show Off AS,…

messestand, exhibition stand, messestand 3d, messestrategi

Slik utvikler du en suveren messestrategi for å maksimere bedriftens suksess

Å delta på messer og utstillinger er en kritisk del av mange bedrifters markedsføringsstrategi. En vellykket messe kan føre til nye kunder, partnerskap og økt synlighet i markedet. I denne artikkelen vil vi gi deg en grundig veiledning for å utforme en suveren messestrategi som vil sikre din bedrifts suksess på messer og utstillinger. Definer…